Onverwachte lessen en nieuwe avonturen

De laatste dag van het jaar, een mooi moment om eens terug te blikken. Met de oliebollen op tafel en een knapperend vuur in de open haard laat ik 2017 nog eens de revue passeren. Wat was het voor jaar? Wat wist ik te realiseren en wat liep er anders dan verwacht? Eén ding staat vast: ik heb mezelf weer weten te verrassen.

Weer aan het werk
Begin dit jaar ging ik weer aan het werk. Mijn eerste nieuwe baan na mijn burn-out. Ik was er aan toe en het was spannend. De eerste maanden heeft het de nodige interne strijd opgeleverd. Mijn saboteur draaide overuren. Gelukkig wist ik daar inmiddels mee om te gaan en kon ik bij mezelf blijven. Het project heeft bijna tien maanden, in plaats van de geplande vijf, geduurd en is enorm leerzaam geweest. Ik kon in een werkomgeving in de praktijk brengen, wat ik het jaar daarvoor had geleerd. Oefenen in real life, zeg maar. Dat ging niet vanzelf en terugkijkend heb ik het prima gedaan.

Wat het project me vooral heeft geleerd is wat ik níet wil. En ook dat is heel belangrijk om te weten. Tijdens een moment vol frustratie ben ik op een rijtje gaan zetten wat ik allemaal vervelend vond. Dat ben ik vervolgens om gaan zetten in wat ik dus wél wil. Dat duidelijk hebben geeft richting en houvast bij het nemen van beslissingen.

Deze maand rondde ik het project af én begon ik aan een nieuwe baan. Dit keer een project van vier tot zeven maanden. Het biedt een financiële basis én ik kan – eindelijk maar toch – helemaal uit de ww. Als het goed is krijg ik binnen enkele weken die bevestiging. En dat is wat mij betreft reden voor een feestje.

Echt leuke dingen
De echte leuke dingen deed ik naast mijn werk. Ik heb een beetje meegeholpen met de voorbereidingen voor het Blue Skies Festival. Ook heb ik 2 superleuke schrijfklussen mogen doen voor Corus. En ik ben voorzitter geworden van de spiksplinternieuwe Stichting Betekeniseconomie Drenthe. Een initiatief waar mijn hart sprongetjes van blijdschap door maakt, dat volledig aansluit bij mijn idealen en waarmee we de wereld een beetje mooier gaan maken.

Niet toevallig
Waar ik trots op ben is dat deze bezigheden niet toevallig op mijn pad zijn gekomen. Ik ben dit jaar heel actief gaan netwerken. Ik heb mensen die in mijn ogen toffe dingen doen een berichtje gestuurd en voorgesteld om eens een kopje thee samen te drinken. En dat werkt. Ik heb netwerken heel lang maar een raar en eng iets gevonden, maar tegenwoordig vind ik het gewoon leuk. Dankzij mijn genomen initiatief heb ik prachtige gesprekken gevoerd met inspirerende mensen en ben ik nu met hele leuke dingen bezig.

De rem eraf
Met dat netwerken ben ik vorig jaar al begonnen. Maar het is voor me gaan werken na de Nature Quest die ik deed in mei. Jeetje, wat was dat een keerpunt. In de stilte van het bos werden mijn saboterende gedachtes uitvergroot en verdwenen mijn blokkades. De rem ging eraf en eenmaal weer thuis ben ik alle juiste mensen gaan benaderen. Het is even afzien, zo’n Nature Quest, maar ik kan het iedereen die denkt vast te zitten of gewoon harder vooruit wil, van harte aanraden.

En zo ben ik mijn leven aan het creëren…. Ik wilde ‘mijn nieuwe leven’ schrijven. Dat klinkt misschien een beetje gek. Maar zo voelt het wel. Als een nieuw leven. Dit keer éen die bij me past. Recht doet aan wie ik ben en wat ik kan. Een leven waar ik blij van word, waar ik met een glimlach doorheen huppel, waar ik met volle teugen van geniet.

Nieuwe liefde
En bij dat nieuwe leven hoort ook een nieuwe relatie. Met dezelfde man! Want ook dat bleek te kunnen. Na een spannende periode afgelopen zomer, waarin we op volle toeren in onze relatie hebben geïnvesteerd en we opener naar elkaar zijn geweest dan ooit tevoren, zijn we een nieuwe fase ingegaan. Het is magisch om te ontdekken wat er mogelijk is als je de angst overboord zet en volop de verbinding aangaat. En om te ontdekken dat je na 20 jaar nog meer van iemand kunt gaan houden.

Vier bollen
Binnen de methodiek van 365 dagen succesvol werken we met vier ‘bollen’: Gezondheid, Relaties, Werk en Geld. Begin dit jaar was ik van plan me vooral te richten op de gebieden Gezondheid en Werk. Op werkvlak is inderdaad van alles gebeurd. En onverwachts is er ook op de relatie-bol een boel ontwikkeling geweest. Met mijn gezondheid gaat het best goed, maar er is ook nog meer dan genoeg ruimte voor groei. En na de wisselende inkomsten en de bescheiden ww-uitkering van het afgelopen jaar ben ik ook wel toe aan groei op de geld-bol. Op die twee gebieden, gezondheid en geld, ga ik me dus richten in 2018. Daarnaast ga ik aan de slag met het vergroten van mijn kennis. Ik ga meer informatieve boeken en artikelen lezen en mijn hoofd weer in een leermodus zetten.

Raising the standard
Het afgelopen jaar heb ik gewerkt met kwartaalthema’s. Voor 2018 wil ik weer een jaarthema hebben. En om een jaar vooruit te kunnen mag het dus groot en spannend zijn. Ik heb zitten mijmeren over hoe ik mijn aandachtspunten in een pakkend thema kon vangen, ik heb synoniemen gegoogeld, translate erbij gepakt en input van anderen gevraagd op Facebook. Daar deed iemand een suggestie die bij mij meteen tot een ‘Oe!’ leidde. Het was over een totaal andere boeg dan ik had zitten denken. En dat bleek juist goed te zijn. Het is groot en spannend en houdt me makkelijk een jaar bezig. Voor 2018 is ‘Raising the Standard’ mijn thema. En ik weet zeker dat ik daarmee mezelf weer ga verrassen.

Nieuwe avonturen
2017 zit er bijna op. Ik bedank het jaar voor alle lessen, de cadeaus waar ik niet op zat te wachten en die me juist het meeste brachten, de verwachte en de onverwachte groei, de nieuwe kansen en de liefde. En ik kijk vooruit, met open blik, met een heldere intentie en met zin in de nieuwe avonturen die op me wachten. En ook in 2018 zal 365 Dagen Succesvol onderdeel uitmaken van mijn leven, want ik word Teamcoach. Ik vind het supertof om anderen te mogen begeleiden bij hun groei en om daardoor zelf ook weer stappen te zetten. Kom maar door met dat nieuwe jaar, ik ben er klaar voor!

Add a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *